Да вдигнем адреналина с рафтинг

да вдигнем адреналина с рафтинг inamood blog

Ако винаги ти се искало да направиш нещо, което хем да ти покачи адреналина, хем да не ти се пръсне сърцето от страх, то през пролетта имаш идеалната възможност – отиди на рафтинг.

След края на зимата, любителите на екстремните усещания и бързите скорости слизат от ските и се качват на рафтинг лодките. Развълнуваните води на река Струма тъкмо са се напълнили от топящия се сняг и очакват смелчаците, които да яхнат бързите разпенени вълни със своите лодки и гребла. Тази гледка е нещо обичайно от началото на април. Ако се разходиш по Кресненското дефиле, ще видиш и чуеш супер якото настроение, което блика от човечетата в неопрени, долу в реката, надпреварващи се с бързеите.

Рафтингът е подходящ за всеки, който не го е страх! Става дори и за деца, но в края на пролетта, когато реката е по-спокойна. Не е необходимо да можеш да плуваш, важно е да слушаш и да изпълняваш инструкциите на гидовете. И да се накефиш максимално на преживяването! Рафтингът е много подходящ за тиймбилдинг, тъй че можеш да предложиш на колегите си или пък да събереш групичка приятели. При всички положения ще ви е забавно!

Чудиш се откъде пък се е взел този рафтинг, че чак и в спорт се е превърнал? Едно време дървосекачите в Северна Америка прекарвали големите дървени трупи през реката, като ги връзвали заедно и правели сал. Качвали се върху него и така хем превозвали дърветата, хем себе си. През 1811 г. пък е първият официално документиран опит за спускане по течението на река Снейк в щата Уайоминг. След около 30 години се появява и гуменият рафт (лодка), изобретен от двама лейтенанти от американската армия за военни нужди. В средата на 20 век рафтингът вече се утвърдил като спорт и придобил популярност. През 1972 г. е включен и в олимпийските игри в Мюнхен.

А пък ние, вдъхновени от този забавен и вдигащ адреналина спорт, сме ти направили страхотна тениска с уникално красив дизайн, посветен на рафтинга.

Последвай ни във FACEBOOK и INSTAGRAM.