You are currently viewing Да вдигнем адреналина с рафтинг

Да вдигнем адреналина с рафтинг

Ако винаги ти се искало да направиш нещо, което хем да ти покачи адреналина, хем да не ти се пръсне сърцето от страх, то през пролетта имаш идеалната възможност – отиди на рафтинг.

След края на зимата, любителите на екстремните усещания и бързите скорости слизат от ските и се качват на рафтинг лодките. Развълнуваните води на река Струма тъкмо са се напълнили от топящия се сняг и очакват смелчаците, които да яхнат бързите разпенени вълни със своите лодки и гребла. Тази гледка е нещо обичайно от началото на април. Ако се разходиш по Кресненското дефиле, ще видиш и чуеш супер якото настроение, което блика от човечетата в неопрени, долу в реката, надпреварващи се с бързеите.

Рафтингът е подходящ за всеки, който не го е страх! Става дори и за деца, но в края на пролетта, когато реката е по-спокойна. Не е необходимо да можеш да плуваш, важно е да слушаш и да изпълняваш инструкциите на гидовете. И да се накефиш максимално на преживяването! Рафтингът е много подходящ за тиймбилдинг, тъй че можеш да предложиш на колегите си или пък да събереш групичка приятели. При всички положения ще ви е забавно!

Чудиш се откъде пък се е взел този рафтинг, че чак и в спорт се е превърнал? Едно време дървосекачите в Северна Америка прекарвали големите дървени трупи през реката, като ги връзвали заедно и правели сал. Качвали се върху него и така хем превозвали дърветата, хем себе си. През 1811 г. пък е първият официално документиран опит за спускане по течението на река Снейк в щата Уайоминг. След около 30 години се появява и гуменият рафт (лодка), изобретен от двама лейтенанти от американската армия за военни нужди. В средата на 20 век рафтингът вече се утвърдил като спорт и придобил популярност. През 1972 г. е включен и в олимпийските игри в Мюнхен.

А пък ние, вдъхновени от този забавен и вдигащ адреналина спорт, сме ти направили страхотна тениска с уникално красив дизайн, посветен на рафтинга.

Последвай ни във FACEBOOK и INSTAGRAM.