5 начина да бъдем в добро настроение

5 nachina da budem v dobro nastroenie

Кой не обича да е в добро настроение? Всеки човек има нужда от позитивни вълни, които го карат да се усмихва и смее. То допринася да сме в добро здраве и да живеем пълноценен живот.

Трудно е да мислим оптимистично и да гледаме напред, ако не сме в добро настроение, нали така? Ето 5 начина как да го постигнем.

Слушайте повече музика

Музиката помага за доброто настроение. Тя действа и като мотиватор. Много зависи, обаче, каква музика ще си пуснете. Например, когато се събудите едва ли ще е много подходящo да си пуснете рок балада (въпреки, че те са чудесни, но са за по-други моменти и ситуации).

Изберете нещо енергично и мотивиращо, нещо, което ще ви накара да се раздвижите в ритъма. Пуснете я като фон докато извършвате сутрешните си дейности и ще видите как ще излезете от вкъщи с усмивка.

Намерете си забавно хоби

Хобитата са чудесно средство за намаляване на стреса, развиване на креативността и увеличаване на вътрешната удовлетвореност. Едно такова хоби е например рисуването.

Не е нужно да сте художници за да го практикувате. Просто извадете лист и молив и отприщете фантазията си. Пък после може да се посмеете на резултата. Ето виждате ли – пак добро настроение!

Купете си нова дреха

Това може да звучи доста материално и консуматорско, но хайде да си признаем какво е чувството, когато си купим нова дреха и я облечем за първи път. На лицето се изписва усмивка, а огледалото казва „я колко добре изглеждаш“. И отново имате какво – добро настроение.

Да, има такова нещо като шопинг терапия и преди да я заклеймите като безсмислено прахосничество, се замислете, че не става въпрос да изкупите магазините, а просто да добавите нещо ново в гардероба като тениска с щампа например.

Сгответе си сами нещо вкусно

Дали ще гледате готова рецепта или ще импровизирате по усет, чувството да направиш сам нещо вкусно е най-малкото готино. Особено, ако след това го споделиш с близки хора, пък и те вземат че го харесат!

Няма да се спираме на безспорните ползи от домашно приготвената храна, но е гарантирано и доброто настроение, което ще ви донесе импровизацията и удовлетворението от един вкусен краен резултат. Е, и да не е добър от първия път, поне ще сте научили нещо ново. А ученето на нови неща вдига самочувствието и съответно подобрява настроението.

Спортувайте или танцувайте

Когато тялото се движи, се вдига адреналина, а когато се вдига адреналина, се покачва и нашето настроение. Не е необходимо да стоите по цял ден във фитнеса, важното е да намерите подходящия за вас начин да раздвижите кръвта, както се казва.

Запишете се на някакъв спорт или танци, които ще ви носят удовлетворение и ще ги правите с удоволствие. Знаете ли, че когато човек тренира се отделя голямо количество серотонин – хормонът на щастието. След тренировка, разбира се, има умора, но пък и удовлетворение, че се грижим здравето си. И не на последно място – изглеждаме по-добре!

Последвай ни във FACEBOOK и INSTAGRAM.